6.1.2006

75071.jpg

Vuosi on alkanut kansainvälisissä merkeissä. 4.1. esiinnyin yksityistilaisuudessa Ranskan Chourcevellissä yhdessä kollegani taikuri Jarmo Luttisen kanssa. Tammikuussa on lisäksi luvassa reilun viikon pituinen esiintymismatka New Delhiin Intiaan.

Ranskan keikka oli meille molemmille esiintyjille erittäin haastava kokonaisuus monestakin syystä. Ensinnäkin tilaisuuden vastuussa olevat järjestäjän olivat eteläranskalaisia ja heille luonteenomaista on mielipiteen jatkuva muuttuminen jopa lennosta kesken lauseen. Siksi on erittäin vaikeaa välillä suomalaisena ottaa selvää mitä he oikeasti tarkoittavat ja haluavat.

Lisäksi tilaisuuden johtajalla ei ollut homma hanskassa ja toiminta ennen tilaisuuden alkua näytti kansainväliseltä kaaokselta kymmenien teknikoiden, esiintyjien, tuottajien, somistajien ja tarjoilijoiden juoksennellessa ympäriinsä. Myös itse tuottaja säntäili ympäriinsä vaikka hänen olisi pitänyt olla paikallaan, informoida ja johtaa alaisiaan.

Kyllä olisi ranskankielentaitoisella suomalaisella yritysjuhlatuottajalla kysyntää loppuelämän ajaksi luksus -juhlien tuottajana jos päättäisi siirtyä heidän mailleen. Suomessa yleensä ja parhaassa tapauksessa toimitaan minuuttiaikataululla ja kaikki tietävät mitä tekevät ilman kansainvälistä härdelliä.

Toinen haastetta tuonut "pieni" yksityiskohta oli se, että yleisömme koostui venäläisistä multimiljardööreistä, jotka juhlivat sukunsa uuden tulokkaan 1 -vuotissyntymäpäiviä. Olen aikaisemminkin esiintynyt vastaavalle porukalle mm. Saariselällä Lapissa ja Chourchevellissä, joten suunnilleen tiesin mitä oli luvassa.

He mm. halusivat kyseisen juhlatilan tuntia aikaisemmin käyttöönsä, jolloin juhlatilan johtaja ilmoitti, ettei se ole mahdollista. Tilaisuuden järjestelyt kuitenkin aloitettiin tuntia aikaisemmin, koska suvun johtaja osti yhden lisätunnin 10 000 eurolla.

Suvun uusi lapsi kannettiin tilaisuuden alussa valtaistuimellaan estradille ja meillä suomalaisilla oli välillä vaikea pitää naurua sisällämme. Alkuperäisen suunnitelman mukaan erään tiimimme esiintyjän olisi lisäksi pitänyt esittää tälle tulevalle hallitsijalle monimutkaisia taikatemppuja suoraan silmien edessä. Varmasti 1-vuotias olisi niistä paljon ymmärtänyt:)

Saimme esityksemme kutakuinkin kunnialla läpi tuottajan räikeistä aikataulutusvirheistä huolimatta (esitystä ei voi seurata samaan aikaan, kun ihmiset nauttivat illallista selin estradiin päin) Illan aikana esiintyivät myös muut artistit: tanssiryhmä, robotti -akrobaatti, Ranskalainen close up & walk around -taikuri, potretti -maalaustaiteilija sekä eräs yksi maailman parhaista alamme viihdyttäjistä, joka on myös käytettävissä tarvittaessa suomalaisissa yritystilaisuuksissa kauttamme.

Ilta huipentui noin 10 minuutin ilotulitukseen. Loppuillasta kysyin ohimennen tilaisuuden tuottajalta, että mikä oli illan budjetti, jolloin vastaus oli:

"Juha, there was no budjet, there was no limits"
(Juha, ei ollut budjettia eikä rajoituksia)

Sama tuottaja järjesti kerran erään syntymäpäiväjuhlan Oxfordin lähettyvillä Englannissa. Juhlan teema oli viettää 14 -vuotiaiden kaksosien syntymäpäiviä ja paikalla oli vanhempien lisäksi perhetuttuja ja muita vieraita (noin 20 henkilöä) Esiintymisemme jälkeen kysyin saman kysymyksen: "Mikä oli illan budjetti" ja vastaus: "230 000 euroa"

Miksi omat vanhempani eivät järjestäneet samanlaisia synttäreitä?!

Choursevellin ulkomaankeikka oli taas joka tapauksessa loistava kokemus, jonka aikana sain jälleen paljon kontakteja ulkomaisiin esiintyjiin ja toimijoihin. Näitä kontakteja käytän myös suomalaisten yritysjuhla -asiakkaiden hyödyksi. On lisäksi todella antoisaa, että tavallaan oman ammattitaidon ja esiintymisen varjolla saa myös uusia ja unohtumattomia kokemuksia, joita ei muuten saisi mistään tai millään.

Lomakeidas lisäksi sijaitsee Ranskan Alpeilla, joten maisemat olivat mahtavia ja tunnelma kuin James Bond -elokuvien laskettelukohtauksissa.

75048.jpg

t. Juha