Koomikko-jonglööri Juha Kurvinen Pjongjangissa
(Kuva otettu Pohjois-Korean Pjongjangissa heti keikan jälkeen)

Edellisestä päivityksestä ja postauksesta onkin tuhottoman paljon aikaa, koska välillä olen kirjoitellut eri sivustoille. Nyt päätin jälleen aktivoida tämän alkuperäisen blogin, joten tervetuloa.

Blogikirjoittelua viimeisen parin vuoden aikana on myös vähentänyt se, että olen kirjoittanut esikoisteostani. Sain sille kustantajan ja Sirkus Pjongjang - Keikka Pohjois-Koreaan julkaistaan Kustannusosakeyhtiö Revontulen toimesta ja tulee painosta ulos 15.3.2013. Kirja kertoo meikäläisen ja taikuri Jori A. Kopposen esiintymismatkasta diktaattori Kim Il-sungin syntymäpäiville vuonna 2004.


Sirkus Pjongjang - Keikka Pohjois-Koreaan

Mukanamme oli lisäksi avustaja, kaksi tanssijaa sekä kaksi soluttautujaa: Suomen Kuvalehden ammattitoimittaja näytteli manageriamme ja dokumenttiohjaaja ääniteknikkoamme. Soluttautuminen oli välttämätöntä, koska Pohjois-Koreaan on toimittajilta ja reporttereilta pääsy ankarasti kielletty. Kun kaksi amerikkalaistoimittajaa jäi kiinni, heidät lähetettiin välittömästi vankilaan.

Kirjassa tulee olemaan 194 sivua sekä nelisenkymmentä valokuvaa maailman suljetuimmasta maasta, Kirjaa on tilattu jo yli sata kirjastoihin ympäri Suomen ja se tulee myyntiin yli 200 kirjakauppaan.

Aihe kiinnostaa laajalti, koska Pohjois-Korea on hulluine tempauksineen lähes päivittäin uutisissa ympäri maailman. Suunnittelen parhaillaan myös jonkunlaisia julkkaribileitä ;)

Tässä kirjan takakansi:
Parhaillaan keikkailun lomassa kirjoitan toista teosta nimeltään Ystäväni moottorisaha - Tositarinoita leipätyöstä, joka on novellikokoelma kaikista hurjimmista keikkareissuista. Tarinassa seikkaillaan mm. Las Vegasissa, Lontoossa, Saariselällä, Pariisissa, Moskovassa, Saint Tropezissa sekä Pjongjangissa.

Kirjoittaminen onkin hyvää vastapainoa esiintymiselle. Esiintymisiä en ole kuitenkaan unohtanut vaan keikkaillut normaalisti. Juuri loppui pikkujoulukausi ja syyskaudesta muistan erityisesti Microsoftin tilaamaan soluttatuja keikan, jolloin soluttauduin heidän tilaisuuteensa ravintola Sipuliin tarjoilijana. Vain yksi henkilö juhlassa tiesi, että kyseessä oli huijaus.

Toimin koko alkuillan normaalina tarjoilijana, kunnes pikkuhiljaa aloin kaikkien yllätykseski kikkailemaan tarjoiluvälineistöllä. Siitä sitten pikkuhiljaa kunnon show käyntiin. Asiakas oli sen verran tyytyväinen, että heti poiki uusia tilauksia ja ideoita.

Palasin reilu viikko sitten keikkareissulta Virosta, jossa esiinnyin 777 The Bank Club -yökerhon juhlien pääesiintyjänä. Oli sen verran mielenkiintoinen reissu, että julkaisen siitä vielä erillisen postauksen lähiaikoina.

Pikkujoulukausi on ohi ja tammikuussa on luvassa muutamat kick off -bileet, koska monet ovat päättäneet perua pikkujoulut ja järkätä niiden tilalla työhönpaluujuhlat. Näin juhlatiloja ja esiintyjiä on enemmän vapaana. Helmi-maaliskuussa keskityn keikkailun lisäksi tokaan kirjaan, kesällä tehdään jälleen keikkoja häissä ja kesätapahtumissa, jonka jälkeen alkaa jälleen kiireinen syyskausi.

Näin tämä menee sykleittäin ja samaa rataa nyt oli yli 20 vuotta ja päivääkään en vaihtaisi pois: sen verran mielenkiintoisia kokemuksia erilaisissa juhlissa esiintyminen tarjoaa ja niitä elämyksiä tulen jakamaan myös täällä blogissa.

Päivittelen taas keikkakuulumisia, kun aihetta on.

t Juha

P.S. Kotisivut ovat uudistuneet. Mukaan on tullut mm. Tyky-ohjelmiston esittely, sivu englanniksi sekä hääohjelmiston esittely. Tervetuloa: www.juhakurvinen.com