kansikuva-normal.jpg

Viime viikot ovat kuluneet järjestäessäni esikoiskirjan julkkaribileitä. Yleensä olen itse keikalla bileissä, mutta tällä kertaa jälleen pitkästä aikaa järjestäjän roolissa, jolloin pitää ottaa huomioon muutakin kuin pelkkä viihdeohjelma, esim. illan aikataulutus, tervetulojuomat, VIP-pöydät ja niiden tarjoilu, yllätysohjelma, juontaja, kirjamyynti, naposteltavat jne.

Järjestelyjen lisäksi elämme parhaillaan vuoden hiljaisinta keikka-aikaa. Pikkujoulut on vietetty ja kaikilla on rahat loppu. On siis artistin vuosiloma ja aikaa muille taiteellisille projekteille ja kirjoittamiseen. Silti olen tammi-helmikuussa heittänyt muutaman rennon yllätyskeikan ystäväni syntymäpäivillä Himoksella sekä tuttujeni valmistujaisjuhlassa. Lomasta huolimatta kevääksi ja kesäksi on bookattu kivasti keikkoja häihin, messuille ja tapahtumiin mm. Lahteen, Ylivieskaan, Saloon ja Auraan,

Tulevasta kirjasta on oltu yllättävän paljon kiinnostuneita vaikka sen markkinointia ei ole vielä edes aloitettu. Edes lehdistötiedotetta ei ole lähetetty ja silti on tullut yhteydenottoja lehdistöltä, radioilta ja televisiosta. Lisäksi on tullut kiinnostusta käännösoikeuksista mm. Yhdysvalloista, Ruotsista ja Venäjältä. Tämä kaikki johtuu vamasti siitä, että Pohjois-Korea on vähän väliä ydinkokeittensa ja uhittelunsa ansioista pääuutinen maailman kaikissa medioissa. Aihe kiinnostaa ihmisiä. Ja myös suomalaisia. Siitä kertoo mm. se, että kaksi ulkomaalaisen kirjoittamaa tietokirjaa Pohjois-Koreasta, Suljettu maa ja Leiri 14 ovat keikkuneet Suomen myydyimmät kirjat TOP 10 -listoilla kuukausia. Lisäksi lähes kaikki Suomen kirjanettikaupat Suomalaisesta Kirjakaupasta Akateemiseen hyväksyivät kirjan myyntiin ja sitä on nyt mahdollisuus varata ja tilata ennakkoon mm. Levykauppa Äx:n -nettikaupasta, tai googettamalla useat muut tarjoajat.

Tajutessani sen, että kirja tulee kuin tuleekin kolmen vuoden työn jälkeen painosta jossakin vaiheessa, heräsin siihen todellisuuteen, että jonkunlaiset julkkaribileet on järjestettävä. Eräs toimittajatuttunikin kyseli: "Millos kutsu julkkareihin tulee?" Ensin suunnittelin, että järjestän pienimuotoisen vastaanoton Art Cafessa tai käyn kavereiden kanssa lähipubissa muutamalla kaljalla, mutta pikkuhiljaa eri tapahtumat ja sattumukset aiheuttivat sen, että julkkarit ovat vaihe vaiheelta kasvaneet isommaksi ja isommaksi.

Siksi päätinkin varata Nighclub Vegasin juhlien pitopaikaksi, jossa kemut alkaa perjantaina 22.3. klo 21:00. Paikan lisäksi olen bookannut juhliin keikalle kuusi huipputason esiintyjää, joten vieraat pääsevät nauttimaan stand up -komiikasta, taikuudesta, jongleerauksesta ja musisoinnista. Vegas -puolen lisäksi Backstage -baari on varattu julkkarilaisten käyttöön klo 22-24 väliseksi ajaksi. Bäkkärillä alkaa uusi yllätyshjelma pääshow'n jälkeen kello 23:00.

Vierailla on mahdollsiuus hankkia Sirkus Pjongjang - Keikka Pohjois-Koreaan kirja edulliseen julkkarihintaan vain 25 euroa kappale, kun se kirjakaupoissa tulee kustantamaan 32,50 euroa. Ja tietenkin nimmarilla ja omistukijoituksella, joita jaan bäkkärillä klo 23 alkaen.

Tulkaahan kaikki viihtymään!
Tilaisuus on julkinen kaikille, joten saa ottaa mukaan avecin ja kaikki frendit! Nyt juhlaan on ilmoittautunut noin 150 juhlijaa, mutta 300 mahtuu sisälle vielä, vink vink. Sisäänpääsy on maksuton!

Tästä pääset suoraan FB:n julkiselle tapahtumasivulle, jossa voi ilmoittautua geimeihin mukaan ja jossa lisätietoa tapahtumasta ja aikataulusta: http://www.facebook.com/events/412079792199924/

t Juha Kurvinen
jonglööri
www.juhakurvinen.com