SSEISKA-normal.jpg

Nukuttuamme Las Vegas -krapulan pois suuntasimme Suomen viihdemaailman suurinpiin ryyppyjuhliin 7 Päivää -lehden vuosijuhlaan Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin, jossa lähes tuhatta julkkista ja tyrkkyä juotettiin väkisin känniin uusien lööppien toivossa. Paikalle oli palkattu kymmeniä isotissisiä ja tiukkapeppuisia mallitypyjä rohkeissa avoimissa asuissaan, jotka pyörivät ympäriinsä koeputkien kanssa, jotka oli täytetty Jagermaisterilla.

Monet menivätkin lankaan ja polvet alkoivat siellä täällä notkahdella, jolloin saatiin uutta jutun juurta seuraaviin lehtiin. Illan ohjelma oli vasta alussa ja menin istumaan pöytään paikalleni, kunnes huomasin, että vieressäni istui Juice Leskinen. En uskaltanut aluksi avata suutani, koska olin lehdistä lukenut ja kuullut myös muilta artisteilta, että Juice oli hankala ihminen ja ei halunnut jutella ollenkaan tuntemattomien kanssa.

Päätin ensin rikkoa jään ja sanoin: "Herra Leskinen, saanko esittää Teille yhden taikatempun?" Juice käänsi päänsä ja sanoi: "Tottahan toki" Vaikka en ole mikään taikuri niin osaan muutamia vetäviä baari- ja kolikkotemppuja. Niimpä esitin Juicelle neljän kolikon taikatempun, jossa käsissäni on ensin kaksi kolikkoa ja yksi kolikko pomppaa näkymättömästi toiseen käteen niin, että lopussa toisessa kädessä onkin kolme ja toisessa vain yksi kolikko. Tämä mursi jään ja aloimme rennosti jutella niitä näitä illan tunnelmasta, 

Juuri kun pääsimme juttuun ja olisin halunnut kysyä Juicen biiseistä ja tarinoista niiden takana, PopStars -ohjelman voittaja GIMMEL aloitti show'n hyökkäämällä lavalle.


gimmel-normal.jpg

Juice kuunteli biisin alkua vain hetken, kunnes hän laittoi sormet korvien päälle ja alkoi kieputella päätään tuskaisesti puolelta toiselle. Pää oli lopulta painuksissa ja ilme tuskainen. Viimein hän höpötti jotain vieressä istuneelle vaimolleen, hapuili kädellään kävelykeppiä ja nousi hapuillen seisomaan ja tokaisi minulle tuskaisena: "VITTU KUN NYKYPÄIVÄNÄ KUKAAN EI ENÄÄ OSAA TEHDÄ MUSIIKKIA!" Ja niin Juice vaimoineen kipitti pöytien ja ihmettelevien ihmisten ohi ja postui juhlista vaikka ne olivat vasta alkumetreillä.

Biletin loppujuhlan normaaliin tahtiin ja valomerkin aikoihin ulkona tapahtui mielenkiintoinen näytelmä; Otin haukun hodaristani, kunnes Jasmin Mäntylä juoksi pakkasessa musta iltapuku päällään tissit hölskyen juhlatilan nurkan taakse ja kun hetken kuluttua katsoin sinne hodarini meinasi mennä väärään kurkkuun; Jasmin makasi katuun liimautuneena ja kuin tilauksesta jostakin oli ilmaantunut Seiskan kuvaaja. Seuraavassa "kaatuminen" otettiinkin lööpiksi: "Poikaystävä pahoinpiteli" En tiedä oliko tämä aito juttu vai ei, mutta salamannopeasti se tapahtui ja jotkut piirit huhuilivat, että Micke Rautuon aikaan Jasmin olisi tehnyt Seiskan kanssa peräti vuoden diilin juttusarjasta joka alkoi naimisiinmenosta. Mene ja tiedä; totuus on tuolla jossakin.

Myöhemmin Juicen agressiiviselle käytökselle löytyi selitys; näin haastattelun, jossa Juice totesi suunnilleen näin: "En ymmärrä näitä nykypäivän laulukilpailuja. Tärkeintä on imago, tyyli ja stylisti ja juuri mitään väliä ei enää ole musiikilla vaan keinotekoinen kuori on tärkein. Vittu, sillon kun me keikkailtiin, meillä mitään stylistejä ollut vaan samoilla kalsareilla kierrettiin koko Suomi ympäri!"


logo1-normal.jpg

Juha Kurvinen