Kansainv%C3%A4linen%20yleis%C3%B6.jpg

Näin loppuvuodesta tsekkasin blogin statistiikkaa, joka näytti keskimäärin 200 sivulatausta vuorokaudessa. Se tekee 73 000 sivulatausta vuodessa. Kiitos siitä! Blogin suosituin postaus on edelleen Kun koomikko romahtaa 86 000 lukijalla ja 3100 FB-jaolla.

Vuosi 2015 oli kirjoittajanurallani poikkeuksellinen. Blogin kirjoittamisen lisäksi alkuvuodesta sain tilaustyönä toisen ihmisen elämäkerran kirjoittamisen, jonka sain eilen valmiiksi. Kolmas teos on siis nyt valmis. Syksyllä 2015 saatoin loppuun toisen teokseni Ystäväni Moottorisaha - Tositarinoita leipätyöstä, joka julkaistaan alkuvuodesta 2016 tamperelaisen Celain Oy:n toimesta.


Yst%C3%A4v%C3%A4ni%20moottorisaha.jpg

Merkittävin edistysaskel tapahtui kuitenkin, kun löysin kirjoitustyölleni kansainvälisen kirja-agentin, joka alkoi edustaa töitäni syyskuusta 2015 lähtien. Jostakin luin, että sen mahdollisuus on 0,01%, kun taas teoksen läpisaamisen mahdollisuus Suomessa on 1%. Ensi töikseen agenttini myi kuukaudessa Sirkus Pjongjang - Keikka Pohjois-Koreaan -esikoisteoksen kansainväliset käännösoikeudet Puolan suurimmalle kustantantajalle Wydawnictwo Dolnoslaskielle viideksi vuodeksi. Teos on lisäksi käännetty englanniksi ja se saa Amazon -kirjakaupassa myynnin lisäksi rohkaisevia palautteita.

Teosta käännetään parhaillaan suomesta puolaksi ja alkuperäisenä suunnitelmana kustantajalla on julkaista se 2016 keväällä tai syksyllä 38,5 miljoonan puolalaisen ihmeteltäväksi. Agentti kertoi, että jos kirja menestyy Puolassa, se julkaistaan Euroopanlaajuisesti kovakantisena, pokkarina ja sähkökirjana ensin Saksassa ja sitten Briteissä. Pidän peukkuja!

Jatkan muiden kirjoitustöiden lisäksi tämän sekä BlogBook -blogin kirjoittamista vuonna 2016. Ensi vuonna jatketaan harjoituksia... 

Kiitos kaikille lukijoille vuodesta 2015 ja onnea ja menestystä vuodelle 2016!

- Juha

P.S. Pidän blogin luettavuutta tärkeänä ja siksi en ole pyynnöistä huolimatta lisännyt tänne bannereita ja mainoksia. Sama linja jatkuu vuonna 2016.