6.2.2006
75097.jpg

Esiinnyin 1.-2.2. Next Step -messujen YleX -ohjelmalavalla sekä puu- ja paperiteollisuuden osastolla Kohokohta -ohjelman esittäjänä. Kohokohta -ohjelma tarkoittaa käytännössä sitä, että osastolla oli pieni lava, jossa esitin ja ohjasin koko päivän non-stop -kolmen pallon heittokurssia ideana saada osasto täyteen vierailijoita.

Ensin jopa itse pelkäsin, että miten tässä käy, koska tiedän murrosikäisten olevan erittäin kriittisiä. Ideoin tilanteen niin, että asetin lavalle esityksissäni käytettävän STIHL 020T -moottorisahan katseen vangitsijaksi. Sen lisäksi messujärjestäjä oli pyynnöstäni asentanut lavalle pienen äänentoistolaitteiston ja langattoman headset -mikronin. Ennakkoluuloni murrosikäisiä kohtaan osoittautui täysin vääräksi. Aloittaessani ohjelman esittämisen koulutuspalloja ei riittänyt kaikille vaikka niitä oli pahvilaatikollinen. Lisäksi osastolla oli jatkuva jono koulutukseen. Ja mikä hienointa: sadat nuoret oppivat kolmen pallon heiton muutamassa minuutissa! Ja varsinkin ne jotka sanoivat:
  • Hei mä en koskaan opi
Kylläpä vaan oppivat kun ammattilainen näyttää vaihe vaiheelta hitaasti, mutta varmasti. Samalla he oppivat yhden maailman nopeimmista tavoista vähentää esim. koulustresssiä ja keskittymiskykyhäiriöitä, jotka nykyään ovat yleisiä oireita. Olen vuosien varrella oppinut, että kuka tahansa voi oppia kolmen pallon heiton muutamassa minuutissa.

Vuosien varrella olen opettanut palloheiton salat mm. opiskelijoille, vanhuksille, lääkäreille, työttömille, liikuntarajoitteisille, lapsille, yritysjohtajille jne. Kuka tahansa voi oppia heiton muutamassa minuutissa. Salaisuus on se, että tietää mitä tehdä, koska 99% temppua kokeilevista aloittaa väärin. Oppiakseen täytyy nopeuden sijasta olla HIDAS. Ja ne jotka mm. Next Step -messuilla oppivat:
  • silmistä ja ilmeistä näki suuren innostuksen ja kipinän: "Hei mäkin osaan!"
Monet oppilaani kysyivätkin palloheiton opittuaan, että miten voi oppia lisää ja mistä saa välineitä. Tämä kokemus innoitti minua jatkamaan jo 4 vuotta vireellä ollutta kirjaprojektia, joka on jo lähes valmis. Kirjasta tulee nimenomaan aloittelijoille räätälöity täydellinen ja uusi oppimismetodi, jonka avulla kuka tahansa onnistuu. Ilmoittelen tällä uutispalstalla aikatauluista.

Ja luonnollisesti asiakas oli tyytyväinen koska pienen tutkimuksen mukaan heidän messuosastolleen jäätiin pitemmäksi aikaa kuin vain ottamaan se perinteinen karkki tai mainoskynä. Innokkaimmat harjoittelijat viipyivät noin tunnin, jonka jälkeen ohjasin heidät Puuliiton ammatinvalintatestiin idealla:
- Että jos jonglöörin ammatti lopullisena elämän päämääränä ei kiinnostacool.gif.

Kahden päivän non-stop -esiintymisen ja koulutuksen aikana tapahtui kaikenlaista, mutta uskomattomin asia oli se, että kaksi koulutuspisteessäni vieraillutta Ilmavoimien hävittäjälentäjää oppi palloheiton salat noin 30 sekunnissa vaikka heillä ei ollut asiasta aikaisempaa kokemusta! Heidän hommassaan on varmasti niin kovat koordinaatiotestit sun muut pääsyvaatimukset, että saattoi johtua siitä. Mutta heidän oppimisnopeuteen ei ole aikaisemmin pystynyt kukaan muu kuin Lenni Kalle Taipale, joka myös oppi noin minuutissa pääsiassa varmasti rytmitajunsa ansiosta.

Non-stop kurssin lisäksi esiinnyin YleX:n päälavalla kolme kertaa päivän aikana täysipainoisella ohjelmistolla, jossa oli mukana luonnollisesti myös nuoria kiinnostava Moottorisaha Showph34r.gif

Mutta mikä tärkeintä, asiakas oli tyytyväinen kuten seuraavasta palautteesta voi todeta:

  • "Kurvisen vauhdikas, hauska ja helposti lähestyttävä esiintyminen pysäytti messuilla vaativimmatkin peruskouluikäiset messukiirehtijät osastollemme ja messujen "isolla stagella" suurempi show toi taas esiin karismaattisen tähden.

    Työssäni näen moottorisahaa käytössä varsin erilaisessa käyttötarkoituksessa kuin Juhan show'ssa, ja sen takia tunnereaktio oli iso: kauhunsekaista naurua takakenossa. Kiitos Juha, ja muista käyttää kypärää jatkossakin!"
    - Asta Holopainen, Puu- ja erityisalojen liitto, 6.2.2006
Tällainen palaute aina motivoi jatkamaan tätä työtä. Välillä jopa ajattelen, että täytyy olla todella kiitollinen, että saa tehdä sellaista työtä mistä todella nauttii ja kaiken lisäksi jokaisen työpäivän/illan jälkeen vielä kaupan päälle kehutaan. Missäköhän muussa ammatissa on näin hyvät "henkiset" luontaisedut? Olen tavannut paljon sellaisia ihmisiä, jotka tekevät sellaista työtä, josta eivät pidä: - Olen tässä kun en muuta voi -asenteella.

Ainoa mitä aiheesta tiedän ja voin sanoa: Elämän
TÄRKEIN asia on, että tekee siitä mistä NAUTTII ja jos ei tiedä mistä pitää niin se täytyy SELVITTÄÄ. Eli jos et pidä siitä mitä teet tai opiskelet niin irtisano itsesi välittömästi ja mene vaikka metsään miettimään viikoksi tai kuukaudeksi ja tule takaisin vasta kun tiedät mitä haluat. Elämme kuitenkin vain kerran, ainakin tässä muodossa...

Nykyäänhän on lisäksi vallalla sellainen maailmanlaajuinen pandemia, että kaikki pitää tehdä tehokkaammin, nopeammin ja työhön 100% sitoutuen samalla kun "ylimääräiset" potkitaan ulos tulostavoitteiden saavuttamiseksi. Muistetaankohan siinä hässäkässä välillä
kiittää hyvästä työstä?

Seuraavat tulevat messukeikat mm. 11.3. RAKSA 2006 Lahti, 16.3. Rakentaminen ja Talotekniikka Jyväskylä sekä 9.6. SILVA Joensuu.

Kohokohta -ohjelma on tilattavissa myös yritystilaisuuksiin, messuille, seminaareihin ja kokouksiin ja kaikki lisätiedot löytyvät tästä suorasta linkistä: Kohokohta -palvelut

75048.jpg

t Juha
www.juhakurvinen.com