183698.jpg
Hääjuhlissa yksi tärkeimmistä elementeistä on viihde, koska se vaikuttaa eniten koko juhlan onnistumiseen, illan tunnelmaan ja luonnollisen jännityksen laukaisemiseen


Viime viikonloppuna sain jälleen kunnian esiintyä eräissä hääjuhlissa. Pidän häissä esiintymistä kunniatehtävänä, koska hääpari tai juhlatoimikunta on tilannut esityksen juhlaan, joka on yksi hääparin tärkeimmistä hetkistä koko elämän aikana. Siksi monet haluavatkin nykyään panostaa myös viihteeseen siten, että pelkkä elävä musiikki ei riitä vaan halutaan tarjota yleisölle jotakin unohtumatonta.


Yleensä hääpari tietää tulevasta esityksestä, koska jompi kumpi päätähdistä on itse tehnyt tilauksen, mutta herkullisimpia elämyksiä häät saavat silloin, kun hääparin lisäksi kukaan juhlavieraista ei tiedä tulevasta esityksesta tai esiintyjästä mitään. Hääpari yllättyy positiivisesti ja myös yleisö saa uusia kokemuksia ja ikimuistoisen elämyksen.

Tämän ovat monet jo ymmärtäneet ja nykyään enemmissä määrin hääesityksen tilaajana on toiminut bestman tai häiden "järjestelytoimikunta" siten, että juhlakalut eivät tiedä asiasta mitään. Loistava idea yllättää! Esitys toimii ikään kuin häälahjan roolissa.

Häävieraiden viihdyttäminen on yksi haastavimmista keikkatilanteista, joten kannattaa aina luottaa vain ammattiviihdyttäjiin. Haastavaksi viihdyttäjän kannalta häissä esiintyminen on mm. seuraavista syistä:

1. Häissä yleisössä on usein kaikenikäisiä juhlavieraita (joskus sylivauvoista vanhuksiin), joten ohjelmanumero pitää rakentaa niin, että se viihdyttää samanaikaisesti sekä lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia.

2. Hääjuhlassa ilmassa on erityistä jännitystä, joka asettaa esiintyjälle erityisvaatimuksia. Jännitys pitää osata purkaa hallitun komiikan ja tilannetajun avulla.

3. Hääpari saattaa olla jännittynyt, jolloin esiintyjän on otettava se huomioon esim. käyttämällä morsianta ja sulhasta esityksessään avustajina, jolloin myös he rentoutuvat ja saavat pitää aidosti hauskaa - onhan kyseessä heidän elämänsä yksi tärkeimmistä päivistä

4. Häiden ja esityksen yleisö saattaa olla jännittynyt, jolloin esiintyjän on kyettävä laukaisemaan jännitys ja nostamaan tunnelma kattoon.

Ammattiviihdyttäjän tehtävänä onkin laukaista sekä hääparin, että yleisiön jännitystila siten, että juhlavieraat viihtyvät, tunnelma nousee kattoon ja itse juhlat ja rento yhdessäolo voivat alkaa.

Hääesiintyjän avulla tämä kaikki saavutetaan jopa ilman alkoholia. Tärkeässä roolissa on myös ohjelman aikataulutus siis toisin sanoen se, että tilattu esitys esitetään juuri oikeaan aikaan - ei liian aikaisin eikä liian myöhään.

Paras ajankohta onkin heti tervetulomaljojen tai lämpimän ruuan jälkeen. Myös jälkiruoan jälkeen esiintyminen onnistuu jos se ei mene liian myöhään, koska joissakin tilanteissa aikataulu saattaa käytännössä venyä jopa 2-3 tuntia, jolloin yleisö saattaa olla jo liikaa "vauhdissa" ja kykenemätön esityksen seuraamiseen tai paikallaanistumiseen (tupakointi, WC, keskustelu pöytien yli jne.).

183699.jpg
Hääjuhla on yksi elämän tärkeimmistä hetkistä. Siksi siihen tulee myös panostaa siten, että hääparin lisäksi viihtyvät myös kaikki kutsuvieraat vauvasta vaariin. Ammattilaiset vannovat laatuviihteen nimeen, koska sen avulla tunnelman kohotessa kaikki muu sujuu kuin itsestään...

Viime lauantain hääesiintyminen tapahtui heti tervetulodrinkkien jälkeen, koska sulhasen ja morsiamen toiveena oli, että heti häiden alussa saataisiin rento meininki ja juhlat alkuun. Show toimikin tarkoituksen mukaisesti, koska ennen esitystä häävieraat olivat silminnähden jännittyneitä ja hiljaisia, mutta viihdepjäjäyksen jälkeen ihmiset olivat iloisia, rentoutuneita, helpottuneita ja puheliaita! Tämän tilanteen aikaansaaminen onkin viihdyttäjän tärkein työ ja rooli.

Tein hääesityksen kahdessa osassa siten, että tervetulodrinkkien jälkeen sisätiloissa alkoi normaali koominen show-osuus taitotemppuineen ja yleisöavustajineen ja toinen osa nähtiin pienen tauon jälkeen ulkona.

Ulkona oli luvassa koominen tulishow sulhasen kanssa, joka saikin kaikista äänekkäimmät naurut ja raikuvimmat suosionosoitukset ennen loppuhuipennusta: Moottorisaha Show

Eniten keikasta jäi mieleen erittäin hieno juhlapaikka: Merulahden luontomatkailukeskus järven rannalla. Juhlatilan vieressä sijaitsee myös kesäteatterin näköinen perinteinen lava nousevine katsomoineen jota myös kenties voi hyödyntää perinteisten "Häätanssien" pitopaikkana.

Esityksien, orkesterin ja häiden kulissina toimisikin JÄRVI! Mitä muuta voisikaan enää vaatia? Suosittelen lämpimästi juhlapaikkaa tuleville Tampereen ja lähialueiden aviopareille!

Ensi lauantaina jälleen hääesiintyminen ja tälläkertaa Helsingissä. Enempää en voi kertoa, koska hääpari ei tiedä asiasta vielä mitään...

86363.jpg

t Juha